
Porcijų: 1
Ingredientai
100 ml pieno
20 ml Airiško kremo (pvz., „Bailey`s“)
1 porcija „Espresso“
Paruošimas:
Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštą pieno putą. Į taurę supilkite airišką kremą ir šviežiai išvirtą „Espresso“. Pripildykite taurę karštu pienu ir putomis kiek pageidaujate.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 1
Ingredientai
20 ml kokosų likerio (pvz., „Batida de Coco“)
100 ml pieno
1 porcija „Espresso“
Šokolado padažas
Kokosų drožlės ir kakavos milteliai
Paruošimas:
Į vieną indą supilkite kokosų likerį ir naudojant „Melitta“® „Cremio“® paruoštas šaltas pieno putas. Padenkite „Latte Macchiato“ taurės dugną šokolado padažu …
Ir užpilkite pieno putas. Įpilkite šviežiai paruoštą „Espresso“ ir papuoškite pieno putas kokosų drožlėmis ir kakavos milteliais.
Patarimas: Norėdami nealkoholinio gėrimo tiesiog pakeiskite kokosų likerį 8 ml kokosų sirupo.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 1
Ingredientai
100 ml pieno
2 arbatiniai šaukšteliai nugos kremo (pvz., „Nutella“)
1 puodelis kavos
½ arb. šaukštelio medaus
Cukraus pagal poreikį
Paruošimas:
Į karštą kavą sudėkite nugos kremą ir medų. Gerai išmaišykite kavą, kol abu įdėti ingredientai ištirps. Paruoškite karštas pieno putas naudodami „Melitta“® „Cremio“® ir supilkite kavą. Dėkite cukraus, kiek pageidaujate.

Porcijų: 1
Ingredientai
2 „chai“ arbatos maišeliai
100 ml pieno
Vanilinio cukraus, medaus ar (cinamono) cukraus
Paruošimas:
Paruoškite didelį puodelį „chai“ arbatos (maždaug 150 ml naudojant 2 maišelius). Palikite maždaug 6 minutėms, kad arbata prisitrauktų. Tuo metu naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštas pieno putas. Pasaldinkite …
vaniliniu cukrumi, medumi ar (cinamonu) cukrumi, kiek pageidaujate. Supilkite pieno putas į arbatą
ir šiek tiek išmaišykite.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 2
Ingredientai
50 g baltojo šokolado
200 ml šviežiai išvirtos kavos
150 ml pieno, karšto
Tarkuoto baltojo šokolado papuošimui
Paruošimas:
Vandenyje ištirpinkite baltąjį šokoladą, tada sumaišykite su karšta kava ir pripildykite dekoratyvines taures. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® pieno putų plakiklį paruoškite karštas pieno putas; jomis pripildykite kavos taures ir gerai išmaišykite. Apibarstykite tarkuotu baltuoju šokoladu.

Porcijų: 1
Ingredientai
150 g aviečių
½ pakelio vanilinio cukraus
1 valgomasis šauktas cukraus
250 ml pieno
Paruošimas:
Nuplaukite avietes, sudėkite jas į plaktuvą kartu su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir 150 ml pieno ir suplakite. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® iš likusio 100 ml pieno paruoškite šaltas pieno putas …
supilkite aviečių mišinį į didelę taurę ir padenkite pieno putomis, kiek pageidaujate.
Patarimas: Skonis tai pat puikus naudojant kitus vaisius, pvz. braškes!
Laikas mėgautis!

Porcijų: 1
Ingredientai
150 ml pieno
2 kaušeliai vanilinių ledų
1 puodelis kavos
Cukraus pagal poreikį
Paruošimas:
Paruoškite puodelį kavos ir palikite atvėsti. Kai tik kava atvės, naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite šaltas pieno putas. Į taurę, ant vanilinių ledų supilkite kavą. Apipilkite pieno putomis ir pasaldinkite cukrumi, kiek pageidaujate.

Porcijų: 4
Ingredientai
• 3 arbatiniai šaukšteliai tirpių „Espresso“ miltelių
• 100 g plaktos grietinėlės
• 1 pakelis vanilės kremo miltelių
• 550 ml pieno
• 5 valgomieji šaukštai cukraus
• 1 arb. šaukštelis cinamono
Paruošimas:
Ištirpinkite „Espresso“ miltelius 2 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens. Tada sumaišykite grietinėlę ir kremo miltelius iki tolygios konsistencijos. Užvirkite 400ml pieno su 4 valgomaisiais šaukštai cukraus. Įmaišykite sumaišytus kremo miltelius ir „Espresso“ mišinį į verdantį pieną ir virkite ant mažos ugnies maždaug 1 min. Dar kartą išmaišykite pudingą, išpilstykite į keturias taures ir atvėsinkite. Sumaišykite cinamoną su 1 valgomuoju šaukštu cukraus. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite šaltas pieno putas. Supilkite putas ant pudingo ir pabarstykite cinamoniniu cukrumi. Greitai patiekite.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 4
Ingredientai
• 450 g šaldytų žirnių
• 2 svogūnai
• 1 valg. šaukštas aliejaus
• 500 ml daržovių sultinio
• 100 g plaktos grietinėlės
• 1 žiupsnelis druskos ir pipirų
• 100 ml pieno
• Muskato milteliai
Paruošimas:
Atšildykite žirnius ir stambiai supjaustykite svogūnus.
Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, dėkite svogūnų gabalėlius ir kepkite kol jie taps permatomi. Dėkite žirnius, pilkite sultinį ir grietinėlę ir virkite 20 min. ant vidutinės ugnies. Naudodami trintuvą gerai sutrinkite sriubą į tyrę ir pagardinkite druska ir pipirais. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštas pieno putas. Supilkite sriubą į keturis dubenėlius ir užpilkite pieno putomis. Apibarstykite muskatu, kiek pageidaujate.
Patarimas: Pieno putas galima naudoti norint paįvairinti kitokias sriubas, pavyzdžiui moliūgų, bulvių ar pomidorų.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 1
Ingredientai
100 ml pieno
20 ml Airiško kremo (pvz., „Bailey`s“)
1 porcija „Espresso“
Paruošimas:
Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštą pieno putą. Į taurę supilkite airišką kremą ir šviežiai išvirtą „Espresso“. Pripildykite taurę karštu pienu ir putomis kiek pageidaujate.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 1
Ingredientai
20 ml kokosų likerio (pvz., „Batida de Coco“)
100 ml pieno
1 porcija „Espresso“
Šokolado padažas
Kokosų drožlės ir kakavos milteliai
Paruošimas:
Į vieną indą supilkite kokosų likerį ir naudojant „Melitta“® „Cremio“® paruoštas šaltas pieno putas. Padenkite „Latte Macchiato“ taurės dugną šokolado padažu …
Ir užpilkite pieno putas. Įpilkite šviežiai paruoštą „Espresso“ ir papuoškite pieno putas kokosų drožlėmis ir kakavos milteliais.
Patarimas: Norėdami nealkoholinio gėrimo tiesiog pakeiskite kokosų likerį 8 ml kokosų sirupo.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 1
Ingredientai
100 ml pieno
2 arbatiniai šaukšteliai nugos kremo (pvz., „Nutella“)
1 puodelis kavos
½ arb. šaukštelio medaus
Cukraus pagal poreikį
Paruošimas:
Į karštą kavą sudėkite nugos kremą ir medų. Gerai išmaišykite kavą, kol abu įdėti ingredientai ištirps. Paruoškite karštas pieno putas naudodami „Melitta“® „Cremio“® ir supilkite kavą. Dėkite cukraus, kiek pageidaujate.

Porcijų: 1
Ingredientai
2 „chai“ arbatos maišeliai
100 ml pieno
Vanilinio cukraus, medaus ar (cinamono) cukraus
Paruošimas:
Paruoškite didelį puodelį „chai“ arbatos (maždaug 150 ml naudojant 2 maišelius). Palikite maždaug 6 minutėms, kad arbata prisitrauktų. Tuo metu naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštas pieno putas. Pasaldinkite …
vaniliniu cukrumi, medumi ar (cinamonu) cukrumi, kiek pageidaujate. Supilkite pieno putas į arbatą
ir šiek tiek išmaišykite.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 2
Ingredientai
50 g baltojo šokolado
200 ml šviežiai išvirtos kavos
150 ml pieno, karšto
Tarkuoto baltojo šokolado papuošimui
Paruošimas:
Vandenyje ištirpinkite baltąjį šokoladą, tada sumaišykite su karšta kava ir pripildykite dekoratyvines taures. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® pieno putų plakiklį paruoškite karštas pieno putas; jomis pripildykite kavos taures ir gerai išmaišykite. Apibarstykite tarkuotu baltuoju šokoladu.

Porcijų: 1
Ingredientai
150 g aviečių
½ pakelio vanilinio cukraus
1 valgomasis šauktas cukraus
250 ml pieno
Paruošimas:
Nuplaukite avietes, sudėkite jas į plaktuvą kartu su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir 150 ml pieno ir suplakite. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® iš likusio 100 ml pieno paruoškite šaltas pieno putas …
supilkite aviečių mišinį į didelę taurę ir padenkite pieno putomis, kiek pageidaujate.
Patarimas: Skonis tai pat puikus naudojant kitus vaisius, pvz. braškes!
Laikas mėgautis!

Porcijų: 1
Ingredientai
150 ml pieno
2 kaušeliai vanilinių ledų
1 puodelis kavos
Cukraus pagal poreikį
Paruošimas:
Paruoškite puodelį kavos ir palikite atvėsti. Kai tik kava atvės, naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite šaltas pieno putas. Į taurę, ant vanilinių ledų supilkite kavą. Apipilkite pieno putomis ir pasaldinkite cukrumi, kiek pageidaujate.

Porcijų: 4
Ingredientai
• 3 arbatiniai šaukšteliai tirpių „Espresso“ miltelių
• 100 g plaktos grietinėlės
• 1 pakelis vanilės kremo miltelių
• 550 ml pieno
• 5 valgomieji šaukštai cukraus
• 1 arb. šaukštelis cinamono
Paruošimas:
Ištirpinkite „Espresso“ miltelius 2 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens. Tada sumaišykite grietinėlę ir kremo miltelius iki tolygios konsistencijos. Užvirkite 400ml pieno su 4 valgomaisiais šaukštai cukraus. Įmaišykite sumaišytus kremo miltelius ir „Espresso“ mišinį į verdantį pieną ir virkite ant mažos ugnies maždaug 1 min. Dar kartą išmaišykite pudingą, išpilstykite į keturias taures ir atvėsinkite. Sumaišykite cinamoną su 1 valgomuoju šaukštu cukraus. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite šaltas pieno putas. Supilkite putas ant pudingo ir pabarstykite cinamoniniu cukrumi. Greitai patiekite.
Laikas mėgautis!

Porcijų: 4
Ingredientai
• 450 g šaldytų žirnių
• 2 svogūnai
• 1 valg. šaukštas aliejaus
• 500 ml daržovių sultinio
• 100 g plaktos grietinėlės
• 1 žiupsnelis druskos ir pipirų
• 100 ml pieno
• Muskato milteliai
Paruošimas:
Atšildykite žirnius ir stambiai supjaustykite svogūnus.
Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, dėkite svogūnų gabalėlius ir kepkite kol jie taps permatomi. Dėkite žirnius, pilkite sultinį ir grietinėlę ir virkite 20 min. ant vidutinės ugnies. Naudodami trintuvą gerai sutrinkite sriubą į tyrę ir pagardinkite druska ir pipirais. Naudodami „Melitta“® „Cremio“® paruoškite karštas pieno putas. Supilkite sriubą į keturis dubenėlius ir užpilkite pieno putomis. Apibarstykite muskatu, kiek pageidaujate.
Patarimas: Pieno putas galima naudoti norint paįvairinti kitokias sriubas, pavyzdžiui moliūgų, bulvių ar pomidorų.
Laikas mėgautis!